O nama

Mentalno zdravlje nalazi se na udaru vremena u kojem živimo. Posljedice virusa i potresa ostavile su brojne ljude narušenog mentalnog zdravlja. Psihološka pomoć dostupna je putem besplatnih telefona i brojnih članaka no to je dovoljno samo kao prvi korak u unaprijeđenju mentalnog zdravlja pojedinca.

Pokrenuli smo mentalnozdravlje.hr kako bi uslugu psihološkog savjetovanja i psihoterapije učinili dostupnom svima na klik! Vjerujemo da će potreba za psihološkom pomoći i terapijom biti veća no ikada do sad, što brojni podaci i dokazuju.

Mentalno zdravlje prioritet je svima nama ako želimo zadržati svoju radnu funkcionalnost i dati doprinos zajednici u kojoj živimo. Ono se ne tiče samo pojedinca i njegovog ili njenog svakodnevnog blagostanja već društva u cjelini koje je pod kumulativnim utjecajem svih pojedinaca. Ne skrbimo li o svom mentalnom zdravlju ne skrbimo niti o mentalnom zdravlju drugih.

Stručna podrška te kvalitetna i provjerena usluga putem ove platforme postaje dostupna svima što nije bio slučaj do sada. Do sada je potraga za psihologom ili psihoterapeutom uglavnom bila iscrpan posao koji je ovisio o poznanstvima i kontaktima. Mnogi bi možda i zatražili pomoć kad bi znali kako i kada bi potraga za podrškom bila jednostavnija i pristupačnija. Mi smo upravo ta spona između pružatelja usluge i klijenta koji traži stručnu pomoć. Naš stručni tim psihologa obavlja evaluaciju svakog pružatelja usluge kako bi bili sigurni da će ta usluga biti pružena profesionalno, stručno i kvalitetno na korist korisnika.

Osoba koja koristi usluge savjetodavatelja ili terapeuta uobičajeno preferira raditi s profesionalcem uživo, stoga smo na našoj platformi omogućili odabir pružatelja usluge prema lokaciji na kojoj se nalazi. Istovremeno se ne želimo limitirati pa naši pružatelji usluga mogu biti i dostupni online potencijalnim korisnicima što u ovo vrijeme postaje sve uobičajenija praksa.

U rad će nakon pomne selekcije moći biti uključeni svi zainteresirani pružatelji savjetodavnih i psihoterapijskih usluga s mogućnošću značajnog utjecaja na mentalno zdravlje svakog korisnika. Pružatelj usluga moći će odabrati svoje područje stručnosti i na taj način ćemo suziti pretragu za svakog korisnika i omogućiti mu kvalitetniji odabir profesionalaca. Istovremeno svaki će korisnik definirati područje ili problem na kojem želi raditi u okviru prethodno definiranih kategorija odnosno problematike. Primjerice, ukoliko se nosite s poteškoćama vezanima uz anksioznost ili depresiju, vaša će pretraga biti usmjerena upravo u tom smjeru.

Mentalno i tjelesno zdravlje su nerazdvojni. Iako smo u početku za pružatelje usluga imenovali samo psihologe i psihoterapeute, ubrzo smo odlučili uključiti i druge stručnjake koji svojim radom mogu dati značajan doprinos mentalnom i tjelesnom zdravlju korisnika poput nutricionista, kineziologa, logopeda, fizikalnih terapeuta itd.

Osim platforme za spajanje korisnika i pružatelja uluga prema definiranim potrebama korisnika, ovo je platforma koja će svim zainteresiranim biti izvor stručnih i korisnih materijala za samopomoć s obzirom da neki naši korisnici neće moći platiti stručnjaka. Putem članaka pisanih od strane naših stručnjaka pružatelja usluge svaki korisnik ima mogućnost edukacije i rada na sebi, odnosno samopomoći ali iz provjerenih izvora.

VRIJEDNOSTI

Podrška – pružanje podrške drugima svrha je našeg postojanja

Informiranje – educiranje i davanje provjerenih informacija naša su odgovornost

Stručnost – stručnost je preduvjet za kvalitetnu podršku

Prevencija – ulaganje u prevenciju bolesti i osobni rast pravo su svakog pojedinca

Zdravlje – zdravlje je smjer našeg djelovanja i ono predstavlja naše mentalno, tjelesno i socijalno blagostanje

MISIJA

Mentalno zdravlje dostupno svima

VIZIJA

Zajedničkim snagama, stručnom podrškom i kvalitetnim informacijama preveniramo i ulažemo u mentalno zdravlje dostupno na “klik”.