Opis

Tko smo?

UDRUGA FENIKS SPLIT

je nevladina, nestranačka, humanitarna i neprofitna organizacija koja se bavi osnaživanjem mentalnog zdravlja u zajednici, te radi na osmišljavanju i provedbi projekata i programa podrške i pomoći usmjerenih na unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života osoba s duševnim poteškoćama/oboljenjima i njihovih obitelji u lokalnoj i široj zajednici.

Što nudimo?

Premda formalno pravno registrirana nedavno, u ožujku 2020. godine, još od siječnja 2014. godine volonterski na području grada Splita organiziramo i provodimo niz  BESPLATNIH aktivnosti za osobe sa mentalnim poteškoćama:

GRUPE UZAJAMNE PODRŠKE

Grupe uzajamne psihičke podrške su namijenjene osobama sa iskustvima izmijenjenih stanja svijesti, sa ili bez postavljene dijagnoze ili iskustava psihijatrijske hospitalizacije. Dakle, ne vode ih stručnjaci po zvanju (terapeuti), nego se radi o zajednici stručnjaka po iskustvu nošenja sa psihičkom boli koji jedni drugima u otvorenom dijalogu pružaju podršku. Grupne procese usmjeravaju 2 educirana facilitatora. Poštuju se pravila jednakosti i ravnopravnosti, povjerljivosti i, po potrebi, anonimnosti.

Održavaju se UTORKOM od 19 do 21 sat u prostorijama Doma mladih, u njihovoj knjižnici pod nazivom Open Box, Ulica Slobode 28, Split.

VEČERI DRUŠTVENIH IGARA

Jedna od pogubnijih posljedica mentalnog oboljenja je i društvena izolacija i osjećaj usamljenosti. Ljudi se obično plaše nepoznatog i drugačijeg, stoga je najlakše ovakve ljude gurnuti u mrak na marginu društva, odbaciti ih. Kako bismo ovakve osobe uključili u zajednicu NEDJELJOM  od 18 do 21 h, u klubu Split Circus (Monty Python) organiziramo neobavezna opuštena druženja u intimnom ambijentu uz široki repertoar društvenih igara.

Događaj je besplatan i namijenjen je osobama s psihičkim oboljenjima, ali bit će dobrodošao svatko tko nam se voljan pridružiti.

REKREACIJA NA SVJEŽEM ZRAKU

Fizičke aktivnosti je kod osoba s psihičkim poteškoćama iz raznih razloga otežana, pa smo stoga osmislili prigodna rekreacijska druženja sa željom da potaknemo druženje i kvalitetnije provođenje slobodnog ali i umjerenu fizičku aktivnost prilagođenu individualnim kapacitetima. Ovisno o vremenskim uvjetima kombiniraju se aktivnosti na otvorenom i u zatvorenom prostoru. SUBOTA je naš dan za rekreaciju :) !

*NAPOMENA: Obzirom na mogućnost promjena lokacije i termina navedenih događaja, prije dolaska provjerite važeće informacije o događajima na našoj Facebook stranici  https://www.facebook.com/udrugafenikssplit

MREŽA PODRŠKE NA FACEBOOKU  

Udruga Feniks Split već 6 godina vodi privatnu (zatvorenu) grupu UDRUGA FENIKS SPLIT  na društvenoj mreži Facebook za ljude sa izmijenjenim stanjima svijesti sa ili bez iskustva psihijatrijskog liječenja, članove njihovih obitelji i prijatelje, stručnjake koji rade u području mentalnog zdravlja kao i sve ostale koje to područje zanima. Mjesto je to za otvoreni dijalog, dijeljenje osobnih priča, strahova, snova, savjeta, pitanja, korisnih linkova, poticajnih anegdota, članaka, knjiga, ljekovitog bilja, poezije, muzike, terapijskih pravaca, preporuka kvalitetnih stručnjaka u području mentalnog zdravlja, interesantnih događaja i edukacija itd.

Grupi se možete priključiti na adresi: https://www.facebook.com/groups/udruga.fenik.split

Ukoliko nam želite pomoći u našem radu, Vaša podrška u vidu novčanih ili materijalnih donacija će nam  biti više nego dobrodošla!

IBAN: HR8124840081135155359

Lokacija

Split, Split-Dalmatia, Croatia

Pratite
Zatvoreno
Radni sati danas: Po dogovoru / Online
 • Ponedjeljak

  Po dogovoru / Online

 • Utorak

  Po dogovoru / Online

 • Srijeda

  Po dogovoru / Online

 • Četvrtak

  Po dogovoru / Online

 • Petak

  Po dogovoru / Online

 • Subota

  Po dogovoru / Online

 • Nedjelja

  Po dogovoru / Online

 • 9. prosinca 2023. 15:53

Područje djelovanja
Kontakt forma