Opis

Igor Jukić sveučilišni je profesor, međunarodni predavač i vrhunski stručnjak za sportsku pripremu. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao u području kineziologije na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U razdoblju 2009./13. bio je dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nositelj je predmeta Teorija treninga i usmjerenja Kondicijska priprema sportaša te predavač na doktorskom studiju kineziologije na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i na poslijediplomskim specijalističkim studijima Medicine rada i sporta i Školske medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Objavio je u više od 200 znanstvenih i stručnih radova, knjiga i poglavlja u knjigama vezanih uz sportsku znanost i kineziološku struku.

Osnivač je (2003.) i trenutni glavni tajnik Udruge kondicijskih trenera hrvatske te osnivač (2006.) i aktualni glavni tajnik Europske udruge kondicijskih trenera. U Zagrebu je utemeljio časopis Kondicijski trening (2003.) i međunarodnu konferenciju Kondicijska priprema sportaša (2003.).

U području praktičnog sportskog djelovanja radio je s mladim i seniorskim košarkaškim reprezentacijama Hrvatske, osvojivši ​​zlatnu medalju s reprezentacijom U18 na Eurobasketu 1996. i srebrnu medalju s ekipom U20 na Svjetskom prvenstvu 2001. Sa seniorskom košarkaškom reprezentacijom radio je od 1997 do 2006. godine, te je sudjelovao na Eurobasketu 1999, 2003 i 2005. S hrvatskom nogometnom reprezentacijom sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014, te u Euro kvalifikacijama za Euro 2016. U razdoblju 2016/18 bio je direktor sportske pripreme u grupi Baskonia-Alaves (Španjolska, Baskija) gdje je uspostavio jedinstveni sustav visokih performansi BAL. Također, bio je osobni specijalist za kondicijsku pripremu nekolicine sportaša na međunarodnoj razini (Ivica Olić, Mirko Cro Cop Filipović, Danira Nakić, Mario Stojić...)

2011. godine osnovao je BiotreningLtd., tvrtku koja ima međunarodne reference u području sportske pripreme, fitnessa i zdravlja. Od 2019. pokretač je Biotrening Lifestyle Medicine, inovativne usluge za prevenciju i tretman kroničnih nezaraznih bolesti pomoću intervencija u životnom stilu oboljelih ljudi.

Lokacija

Zagreb, Hrvatska

Županija
Zatvoreno
Radni sati danas: Po dogovoru / Online
 • Ponedjeljak

  Po dogovoru / Online

 • Utorak

  Po dogovoru / Online

 • Srijeda

  Po dogovoru / Online

 • Četvrtak

  Po dogovoru / Online

 • Petak

  Po dogovoru / Online

 • Subota

  Po dogovoru / Online

 • Nedjelja

  Po dogovoru / Online

 • 19. listopada 2022. 20:42

Područje djelovanja
Kontakt forma